Om English Silver House

Historie... Det hele begyndte i 1910

I 1910 rejste Else og Ejner Esmer på bryllupsrejse til Berlin.Her fandt de en butik, som solgte små sølvarbejder til en pris på under 1 mark. Hjemme igen i København begyndte det unge brudepar i 1911 at sælge små ting fremstillet i sølv, hjemme fra lejligheden i Store Kongens Gade. Et udhængsskab i porten var eneste udstilling.

Hurtigt blev det umuligt at sælge fra den private lejlighed, og i 1913 flyttede man ind i en butik over for, men stadig i Store kongens Gade. Også denne butik blev for lille. I 1918 åbnede Hr. og Fru Esmer en større forretning i Kristen Bernikows Gade, for i 1924 at åbne English Silver House på "Strøget"  i København -  Østergade 13.Hr. og fru Esmer var meget betaget af England og engelsk kulturliv.

I årerne efter 1. verdenskrig rejste Hr. Esmer til England og købte sølvtøj."Old Sheffield Plate" havde hans store interesse og især "Old Sheffield" sølv stod tæt på hylderne i den store forretning til glæde for de mange stamkunder og andre med interesse for sølv i høj kvalitet. Men også udsøgte arbejder i sterling sølv, fundet i England,  var populært blandt English Silver House's kunder.

English Silver House blev hurtig skandinaviens største forretning med antikt sølvtøj. I 1956 dør Ejner Esmer pludselig, og Else Esmer fører butikken på "strøget" videre. En driftig kvinde med næse for den gode forretning. Efter Else Esmers død i 1966 sælger boet efter hende, English Silver House til Jørgen Møller daværende direktør i Georg Jensen & Wendel - Georg Jensen sølv's flotte forretning ligeledes på "Strøget".

Siden har English Silver House være et datterselskab af Jørgen Møllers Fond. En Fond Jørgen Møller oprettede i begyndelsen af 1960'erne.I 1984 flyttede English Silver House rundt om hjørnet i Pilestræde. Efter 35 år i Pilestræde flyttede vi i 2016 til Gammel Mønt 25. Herfra drives virksomheden videre af den yngste søn af Jørgen Møller - Jens Peter Møller.

Sortimentet er ændret gennem årerne. Fra at være den førende antikvitetsforretning, kun med engelsk sølv, til i dag hvor English Silver House sælger sølvtøj fra førende europæiske og danske sølvsmede. Kvalitet, tillid og tradition, har gennem alle årerne præget vores virksomhed.