Om English Silver House

English Silver House webshop

Med vores kendte navn i ryggen og et alsidigt sortiment af kvalitetsprodukter fra nær og fjern sender vi hver dag pakker rundt i hele landet via webshoppen: www.englishsilverhouse.dk.

Gå på opdagelse i webshoppen og lad dig inspirere.

Sølv gør en forskel!

Har du spørgsmål? Så er vi altid til rådighed enten gennem de elektroniske medier - eller du kan komme forbi vores domicil på Ordrupvej i Charlottenlund, hvorfra vi håndterer webshoppen og yder den klassiske service som vi er kendt for.

Ej kikkerten for det blinde øje

Når vi ser gennem en kikkert og ser ud i fremtiden, ser vi flere forskellige muligheder i handlen med sølvtøj. Mange, både nuværende og forhåbentlig også kommende kunder benytter sig af vores webshop. Indkøbsmulighederne er enorme. Der handles på tværs af landet og på tværs af landegrænser. Traditionen med at gå i butikker findes stadig og detailhandlen indretter sig efter hverdagen.

English Silver House har efter 110 år sagt farvel til København, hvor vi drev detailbutik. Vi har fravalgt denne mulighed - til gengæld har vi til valgt nettet som vores fremtid til glæde for de fleste.

Ud af fortiden vokser fremtiden!

Historie... Det hele begyndte i 1910

I 1910 rejste Else og Ejner Esmer på bryllupsrejse til Berlin.Her fandt de en butik, som solgte små sølvarbejder til en pris på under 1 mark. Hjemme igen i København begyndte det unge brudepar i 1911 at sælge små ting fremstillet i sølv, hjemme fra lejligheden i Store Kongens Gade. Et udhængsskab i porten var eneste udstilling.

Hurtigt blev det umuligt at sælge fra den private lejlighed, og i 1913 flyttede man ind i en butik over for, men stadig i Store Kongensgade. Også denne butik blev for lille. I 1918 åbnede Hr. og Fru Esmer en større forretning i Kristen Bernikows Gade, for i 1924 at åbne English Silver House på "Strøget"  i København -  Østergade 13. Hr. og fru Esmer var meget betaget af England og engelsk kulturliv.

I årerne efter 1. verdenskrig rejste Hr. Esmer til England og købte sølvtøj. "Old Sheffield Plate" havde hans store interesse og især "Old Sheffield" sølv stod tæt på hylderne i den store forretning til glæde for de mange stamkunder og andre med interesse for sølv i høj kvalitet. Men også udsøgte arbejder i sterling sølv, fundet i England, var populært blandt English Silver House's kunder.

English Silver House blev hurtig skandinaviens største forretning med antikt sølvtøj. I 1956 dør Ejner Esmer pludselig, og Else Esmer fører butikken på "strøget" videre. En driftig kvinde med næse for den gode forretning. Efter Else Esmers død i 1966 sælger boet efter hende, English Silver House til Jørgen Møller daværende direktør i Georg Jensen & Wendel - Georg Jensen sølv's flotte forretning ligeledes på "Strøget".

Siden har English Silver House være et datterselskab af Jørgen Møllers Fond. En Fond Jørgen Møller oprettede i begyndelsen af 1960'erne.I 1984 flyttede English Silver House rundt om hjørnet i Pilestræde. Efter 35 år i Pilestræde flyttede vi i 2016 til Gammel Mønt 25 - og derfra i november 2021 til Ordrupvej 70A, hvorfra English Silver House i dag drives som udelukkende webshop. English Silver House bliver i dag varetaget af den yngste søn af Jørgen Møller - Jens Peter Møller.

Sortimentet er ændret gennem årerne. Fra at være den førende antikvitetsforretning, kun med engelsk sølv, til i dag hvor English Silver House sælger sølvtøj fra førende europæiske og danske sølvsmede. Kvalitet, tillid og tradition, har gennem alle årerne præget vores virksomhed.