Om English Silver House

English Silver House - nutiden og fremtidens købemønstre.

Vi har taget nutiden til os og betjener fremtiden med nethandlens mange fordele. Hjemmefra kan du i ro og mag få inspiration og vælge dit næste gavekøb. Sølv gør en forskel. Igennem de sidste 100 år har vi høstet tillid blandt vores kunder og tilbyder sølv af høj kvalitet importeret fra førende europæiske leverandører. Vi sender pakker hver dag og måske skal vi også sende en spændende pakke til dig. Det kan være du allerede har modtaget en invitation til bryllup, barndåb eller en anden festlig anledning til at give gaver udover det almindelige.

Historie... Det hele begyndte i 1910

I 1910 rejste Else og Ejner Esmer på bryllupsrejse til Berlin. Her fandt de en butik, som solgte små sølvarbejder til en pris på under 1 mark. Hjemme igen i København begyndte det unge brudepar i 1911 at sælge små ting fremstillet i sølv, hjemme fra lejligheden i Store Kongens Gade. Et udhængsskab i porten var eneste udstilling.

Hurtigt blev det umuligt at sælge fra den private lejlighed, og i 1913 flyttede man ind i en butik over for, men stadig i Store Kongensgade. Også denne butik blev for lille. I 1918 åbnede Hr. og Fru Esmer en større forretning i Kristen Bernikows Gade, for i 1924 at åbne English Silver House på "Strøget"  i København -  Østergade 13. Hr. og fru Esmer var meget betaget af England og engelsk kulturliv.

I årerne efter 1. verdenskrig rejste Hr. Esmer til England og købte sølvtøj. "Old Sheffield Plate" havde hans store interesse og især "Old Sheffield" sølv stod tæt på hylderne i den store forretning til glæde for de mange stamkunder og andre med interesse for sølv i høj kvalitet. Men også udsøgte arbejder i sterling sølv, fundet i England, var populært blandt English Silver House's kunder.

English Silver House blev hurtig skandinaviens største forretning med antikt sølvtøj. I 1956 dør Ejner Esmer pludselig, og Else Esmer fører butikken på "strøget" videre. En driftig kvinde med næse for den gode forretning. Efter Else Esmers død i 1966 sælger boet efter hende, English Silver House til Jørgen Møller daværende direktør i Georg Jensen & Wendel - Georg Jensen sølv's flotte forretning ligeledes på "Strøget".

Siden har English Silver House være et datterselskab af Jørgen Møllers Fond. En Fond Jørgen Møller oprettede i begyndelsen af 1960'erne.I 1984 flyttede English Silver House rundt om hjørnet i Pilestræde. Efter 35 år i Pilestræde flyttede vi i 2016 til Gammel Mønt 25 - og derfra i november 2021 til Ordrupvej 70A, hvorfra English Silver House i dag drives som udelukkende webshop. English Silver House bliver i dag varetaget af den yngste søn af Jørgen Møller - Jens Peter Møller.

Sortimentet er ændret gennem årerne. Fra at være den førende antikvitetsforretning, kun med engelsk sølv, til i dag hvor English Silver House sælger sølvtøj fra førende europæiske og danske sølvsmede. Kvalitet, tillid og tradition, har gennem alle årerne præget vores virksomhed.